23 Nisan 2015 Perşembe

GoT, Salem, Penny Dreadful Yeni Sezonlar Hakkında

Herkese merhaba, öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun! Nisan ayında takip ettiğim dizilerden bazılarının yeni sezonları başladı. Özellikle Game of Thrones'un ilk dört bölümünün çıkması şaşırtıcı bir gelişme oldu, ama keşke hepsini peş peşe izlemeseydim diyorum şu an. :3 GoT bu sezonu baya yavaş başlatmış gibi geldi bana. Belki ilk yarıda karakterler hakkında bir şeyleri oturttuktan sonra devamı güzel gider. Sezonun ilk bölümleri Jon Snow, Tyrion ve Daenerys odaklıydı. Jon'un gece nöbetinin başına geçmesi güzel oldu. Aslında gönlüm Stannis'e katılıp evini almasından yana ama bakalım, Davos'un  konuşması etkili olabilir.^^ Daenerys cephesinde işler karıştı, bence o kadının acilen iyi bir danışmana ihtiyacı var çünkü yönetmeyi beceremiyor. :0 Belki Tyrion gidince düzelir. Sansa'nın Winterfell'e dönmesi de büyük bir gelişme bence. Bu sezon onun intikamına dair bir şeyler görebilirsek harika olur. Arya garip bir eğitimde, Bran'i bu sezon göremeyecekmişiz. Cersei sezona diken üstünde başladı. Nihayet kraliçe olabilen Margaery onun için büyük tehdit. Umarım o kız Cersei'nin sonunu getireyim derken yeni kral olan bebeye zarar vermez ya çok iyi çocuk o. 

Game of Thrones böyle başladı, 2 hafta daha izleyemeyeceğim ama olsun, bekleyeceğiz artık. :D Salem'a gelecek olursam, bu sezonun konusu "Witch War". Geçen sezon elmadan yayılan kötülükle cadı olmayan veya cadılarla bağları olmayanların salgına yakalandığını görüyoruz. Mary elmayı açtı ama büyük ayin hala tamamlanmadığı için oğlunu yanına alamıyor. 2. bölümde dikkatimi çeken bir şey oldu, Hecate'nin oğlu ve Mary'ninki arasındaki benzerlik. o.o 3. bölümü henüz izlemedim ama sırf ilk iki bölüme bakıp şahaneydi diyebiliyorsunuz. *.* Ve bu temponun düşmeyeceğinden eminim, daha John kendini göstermedi ve Hecate yeni başlıyor. :3 Üstüne Anne Hale'in ne olacağı merakı var, çılgın kız Mercy var, var da var yani. Bu yazı bitsin hemen 3. bölümü açayım hatta. <3




Penny Dreadful mayısta başlayacaktı ama Show Time sürpriz yaparak ilk bölümü erken yayınladı. Penny Dreadful da ilk bölümden tempolu başladı, bu sezon cadılar ve Vanessa arasındaki savaşı izleyeceğiz gibi görünüyor. Şeytanın kendisinden korkmayan kız cadılardan çekinince diğerleri de biraz tırstı sanki. Geçen sezonun sonlarına doğru Vanessa ve Ethan arasında bir bağ oluştuğunu görmüştük. 2. sezonda bu bağ romantik bir şeye doğru gider mi orası belli değil ama Ethan Vanessa'ya karşı fazla korumacı. Dr. Frankenstein'ın yarattığı ilk kadın uyandı, geçmişi hatırlayacak mı ve Ethan'dan nasıl saklayacaklar çok merak ediyorum. Penny Dreadful'un yeni bölümü iki hafta sonra çıkacak, ilk bölümden bu kadar dolu olan dizi güzel bir sezon izletecek gibi, izlemediyseniz mutlaka göz atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...