19 Ekim 2017 Perşembe

Yaban Kızlar - Ursula K. Le Guin / İnceleme

Yaban KızlarYaban Kızlar by Ursula K. Le Guin
My rating: 4 of 5 stars

Kısa ama etkileyici bir hikaye, peşine Ursula'nın yayıncılık sektörünü eleştirdiği bir denemesi, ardından Ursula'yla yapılan çok hoş bir röportaj... Devamında neler olduğunu okurken görün. ^.^ Kitap yazarın sevenleri için sürprizlerle dolu, farklı yazıları karşınıza çıktıkça mutlu oluyorsunuz. Yaban Kızlar'ın öyküsünden ziyade - ki öykü kısa ve vurucuydu - Ursula'yla yapılan söyleşiyi sevdim. Kitap vesilesiyle yazarın Mr. Darcy ve Alan Rickman'ı beğendiğini öğrendim ve çok sevindim! Hatta Alan Rickman için söylediklerini direkt aktarayım:
"...Çello sesli Alan - neydi soyadı?- gibi birisini beğenmemem mümkün değil."

Yaban Kızlar yazarın hayranlarının beğenerek okuyacağı bir kitap, Ursula K. Le Guin ile tanışacak olanları ise Yerdeniz Serisi'ne yönlendireyim. Bu kitabı yazarı benimsedikten sonra okumak daha güzel olur, o zaman kendinizi Yerdeniz'in ücra bir köşesinde kıymetli bir şey keşfetmiş gibi mutlu hissedebilirsiniz. Ve son olarak Yaban Kızlar'dan değerli bir alıntı:

"Yaban kızlara kentte nasıl yaşanacağını öğretme işini Nata üstlendi ve görevini içtenlikle yaptı. Kuralları öğretti, neye inanıldığını öğretti. Kurallar adalet içermediğinden adaleti öğretmedi."

Mini not: Herkese merhaba! Uzun zamandır bloga yazı giremiyorum ve açıkçası girmeye pek vakit bulamıyorum. Bugün Goodreads'de html linki ile yorumlarımı buraya aktarabileceğimi keşfettim. Hatta otomatik yayınlama seçeneği de varmış ama kontrol etmeden bloguma gelmesindense kendim kopyalamayı tercih ederim. 
Bloga uzun uzun yazmayı, takip ettiğim blogların son yazılarını okumayı gerçekten istiyorum, özledim burayı. Yüksek lisans çok fazla vaktimi alıyor, neyse ki kitap okumaya  eskisi gibi olmasa da devam edebiliyorum. Umarım çok iyisinizdir, herkese mutlu günler dilerim. En kısa zamanda görüşmek üzere. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder